Begraven of Cremeren

Begraven

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor begraven, is dat er een plek wordt gecreeerd waar je als nabestaande terug kunt komen om de overledene te gedenken. Voor nabestaanden is het vaak een plek om even tot rust te komen.

Onderhoud van het graf

Begraafplaatsen bieden onderhoudsfaciliteiten waarbij het verzorgen van het graf kan worden afgekocht.

Kosten

De begraafrechten moeten/kunnen worden afgekocht. Op begraafplaatsen gelden per gemeente verschillende reglementen,wat betreft de mogelijkheden of er iemand begraven mag worden. Dit betekend dat in sommige gemeenten er een vrije keuze is en dat bij andere gemeenten strenge regels zijn en men alleen inwoners of bewoners uit het verleden mag laten begraven.

Wij kunnen u over al deze zaken uitgebreid informeren.

Cremeren

De overledene word op de dag van de plechtigheid gecremeerd Natuurlijk met grote zorg en respect voor de overledene en de nabestaanden.

Op de kist komt een identiteitssteentje te liggen met daarop een uniek nummer.

Na de crematie

De as en het identiteitssteentje gaan na de crematie in een urn. Op de deksel komen de gegevens van de overledene te staan. De urn blijft minimaal een maand in de algemene nis. Dit is wettelijk vastgesteld.u kunt deze maand al vast gebruiken om na te denken om de as-bestemming.

Bij cremeren zijn er geen regels of men wel of geen inwoner van een bepaalde plaats is geweest,hierin is keuze dus vrij.

Weber uitvaartverzorging regelt voor u iedere crematie naar keuze waar dan ook.